Stamppotmaaltijd voor Oekraïne

Pastor Valentin in ons midden

Oekraïne

Het was vrijdag 27 januari druk in Eben-Haëzer. Ruim 140 bezoekers, die eerst het stampottenbuffet en daarna het dessertbuffet eer aan deden. De organisatoren hadden hier vooraf de nodige zorg over, maar gelukkig verliep alles goed en was er ook voldoende te eten. De ontmoeting met Pastor Valentin uit Cherson was bijzonder. Hij vertelde dat veel meer mensen tijdens de oorlog in Oekraïne de weg naar de kerk zoeken. En zei ons dat hij persoonlijk zeer geraakt is door de hulp, die hij en zijn mensen vanuit Kootwijkerbroek & Kootwijk ontvangen. Zij ervaren Gods kracht door o.a. alle hulp, die zij mogen ontvangen. Als cadeau kregen we van hen een Oekraïense vlag, met daarop mooie teksten geschreven door mensen uit Cherson.

Ds. Vroegindeweij sprak een groet uit aan Pastor Valentin, en daarbij aan de mensen in Cherson, en eindigde met Jesaja 2, waarin het gaat over de Toekomst, waarin zwaarden worden omgesmeed tot ploegscharen. Een Toekomst met uitzicht in deze moeilijke tijd. Met elkaar zongen we de Oekraïense mensen het lied ‘Zegen hen algoede’ toe. Ook de Oekraïense mensen uit Kootwijkerbroek waren aanwezig. We mogen terug zien op een avond, waar we de verbondenheid van Gods Kerk wereldwijd mochten ervaren; Eén in Hem te mogen zijn. Op deze avond werd er vanuit Kootwijkerbroek opnieuw een generator aangeboden, bestemd voor de stroomvoorziening voor de TB kliniek in Cherson.

We ontvingen, in verwondering en dankbaarheid, grote giften en samen met de opbrengst van de aanwezigen werd dit een bedrag van ruim 3000 euro. Allen, aanwezigen en de mensen, die een deel van de verzorging van deze avond op zich namen, veel dank!

Werkgroep Oekraïne Kootwijkerbroek

Stamppotmaaltijd voor Oekraïne Stamppotmaaltijd voor Oekraïne Stamppotmaaltijd voor Oekraïne Stamppotmaaltijd voor Oekraïne Stamppotmaaltijd voor Oekraïne