Renovatie Eben-Haëzer

De vorige keer schreven we dat de renovatie echt zou gaan beginnen. Dat hebben we gezien. Wat is er in ruim 1 week veel gebeurd. In de digitale kerkbode kunt u een aantal foto’s bekijken om een beeld te krijgen.
Eerst zijn we naar Bussum geweest om alle bruikbare materialen uit een slooppand te halen, 15 deuren, veel schakelmateriaal, vluchtroutebordjes en spoelsystemen voor hangtoiletten. Alles naar de opslag gebracht. Dinsdag veel leeggemaakt en afgevoerd. Goede bankstellen naar opslag, rest naar Otelaar. De diverse magazijnen werden leeggemaakt. De knieschotten werden boven verwijderd, net als het oude ventilatiesysteem van zaal C. Radiatoren verder verwijderd. Helaas ook in zaal G en E, daar is dus even geen verwarming meer. Tapijttegels verwijderd en opgeslagen. In het kompasmagazijn de vloerbedekking verwijderd en vervangen door oude tapijttegels. Hier kan de WTW installatie geplaatst worden. Dan is deze ruimte klaar. De bar werd gesloopt. De wanden in de kelder verwijderd en tenslotte werden zaterdag vier nieuwe dakramen geplaatst om wat meer licht op zolder te hebben. Wat is er in de kelder en op de kompaszolder veel ruimte ontstaan!
Deze week wordt er verder gewerkt aan het plaatsen van nieuwe wanden. Zaterdag heeft de schoonmaakploeg alles weer netjes gemaakt. Zodat de bijbelklas deels naar het podium en deels naar zaal C kon. Op de begane grond zal ook het plafond uit de gang verwijderd worden, omdat daar veel buizen doorheen lopen. Het zal dus daar een renovatie uitstraling krijgen. We lopen dankzij de hulp van de vele vrijwilligers voor op het schema. Bedankt voor al deze hulp!