Renovatie Eben-Haëzer

Hoewel met het mooie weer het aantal vrijwilligers wat terugloopt, gaat het werk wel gewoon door. De afgelopen week werd er verder gewerkt aan de plafonds in de kelder en op de oude kompaszolder. Wat een groot gebouw is het eigenlijk. Er blijft steeds maar werk. Zoals u ziet moet er nog heel wat gesausd worden. Als u hier wat handigheid in hebt en kunt meehelpen, graag aanmelden via onze website of bij Hans van Hunen. De deuren, die we in Bussum uit een te slopen gebouw gehaald hebben werden in de kelder weer opgehangen. Ze moeten nog een ander kleurtje krijgen. We hebben gekozen voor RVS deurbeslag met een rozet voor het sleutelgat. Ook werden de oude verwarmingsketels verwijderd en werd er hard gewerkt aan de WTW installaties. Boven zijn er twee klaar en in de podiumkelder kan deze ook aangesloten worden.
Buiten is de buitenploeg aan het werk geweest bij de koekoeken van de kelder. De struiken werden verwijderd om de grond naar de straat af te kunnen laten lopen. Hopelijk voorkomen we zo verdere lekkage.
Dinsdagavond hadden weer onze tweewekelijkse vergadering met de renovatiecie. We hebben de offerte voor de lichtstraat boven de entree goedgekeurd. Deze wordt eind augustus, begin september geplaatst. Dan moet het boven dus klaar zijn, omdat daarvoor de keuken en tussenmuren beneden verwijderd moeten worden. Het boren van de gaten voor het grondwarmtesysteem start begin juni. Dit moet wel voor de Kootjebroekse markt klaar zijn, want verder gaat alles gewoon door.
Tenslotte zijn we al langer bezig met de nieuwe toegangsdeuren naar zaal C. Deze moeten brandwerend zijn. Er moet zelfs een valdeur voorkomen om doorslaan van brand te voorkomen. Dit alles in overleg met Fire Prevent. Er zijn gelukkig voldoende andere uitgangen om bij brand naar buiten te gaan. Tot zover onze berichtgeving deze week. Bedankt voor alle hulp!
De foto’s vindt u weer in het digitale kerkblad.