Reisje ouderencontactmiddag

Woensdag 10 april is het ouderenreisje. ‘Een hartige tour door Twente' .
Deze tour bestaat uit: ontvangst bij Landgoed Kaamps met koffie/thee en wat lekkers tijdens de filmpresentatie. Rondleiding, lunch in de brasserie en bezoek aan de winkel. Na de lunch vertrek richting Delden. Ontvangst bij het Zoutmuseum met rondleiding. Daarna maken we een mooie bustour met een gids door de Zoutmarke, terwijl u onderweg geniet van een kaasproeverij in de bus.
Bij Landgoed Kaamps wordt dagelijks kaas gemaakt, naast de boerderij is dit hele productieproces te zien. Uniek is hierbij de 'Belevingsboulevard', op een bezoekersvriendelijke manier ziet u hier het proces van gras tot kaas. Een specialiteit van landgoed Kaamps is de Cholesterolverlagende Caas.
Het Zoutmuseum, wat u na de lunch bezoekt ligt in het plaatsje Delden wat o.a. bekend is van landgoed Twickel. In deze streek wordt nog op unieke manier Twents zout gewonnen en dat kunt u hier bekijken. Ze leggen uit hoe het hier in zijn werk gaat, maar ook hoe het zout in andere delen van de wereld wordt gewonnen, ontstaat, toegepast wordt, wat de symboliek ervan is en hoe er bijvoorbeeld zoutlagen in de grond ontstaan.
Tussen 9.00 – 9.15 uur wordt u verwacht bij De Essenburcht waarna we om 9.30 uur hopen te vertrekken. De kosten voor deze dag zijn €50,00 p.p. Rond 17.30 uur zijn we terug in Kootwijkerbroek. Wij hopen op een mooie dag samen! Hartelijke groet,
OCM stuurgroep.