Berichtje vanuit Zwitserland. Advent-Kerst 2023

vrede op aarde, in mensen een welbehagen, Lucas 2:14b
Hoe moeilijk is het dit jaar om deze woorden te koppelen aan de oorverdovende geluiden van bommen, aan de uitwisseling van mensen die als losgeld worden gebruikt, aan het zien van beelden van het land Israël waar Jezus, de Vredevorst, eens rondging. Ons hart bloedt a.h.w., net als vorig jaar voor Oekraïne en voor vele andere conflicten die over onze planeet plaatsvinden
Het bloedt wanneer haat de plaats inneemt van liefde en vergevingsgezindheid. We wensen jullie toe om elkaar te kunnen vergeven en vrede te cultiveren. Wat over de activiteiten gedurende 2023:
De eerste 5 maanden van het jaar stonden in het teken van het schrijven van een biografisch boek over mijn leven ‘L'ami des Berbères’, geschreven met hulp van Joël Reymond, een schrijver en vriend van de familie. Met vakmanschap werd dit boek, met haast gepubliceerd op m’n 70ste verjaardag. Het was een feest en we konden het uitdelen aan iedereen die erbij kon zijn. Het is in het Nederlands vertaald en het doel is dat het eind januari 2024 verkrijgbaar zal zijn. In april bezochten we met een vriendin Berber vrienden in Marokko. Het is altijd ontroerend, wederzijds, om elkaar weer te ontmoeten.
In mei reisden we met de trein naar Nederland (oppassen, het klimaat!) om o.a. de verjaardag van een zus te vieren en familiebezoeken.
Met een kleine groep namen we deel, eerst in juli in een kerkkamp, daarna nog zo’n kamp in augustus.
In oktober hebben we genoten van een fietstocht (driewieler) in de regio vanuit Solothurn.
Nog bijna 3 weken in Montana (Wallis), de kliniek daar is gespecialiseerd op neurologisch gebied.
Sarah zorgt goed voor Leïla (8) en Michelle (5). Ze werkt ook met autistische mensen.
‘Word in jezelf een huis van vrede, een stille plaats gericht op God’.
Regel van Reuilly (Parijse Zustergemeenschap).
Hartelijk gegroet, Jaap & Rose

Bart Lijbers.png

Bart Lijbers

Scriba Wijkgemeente 1

Henco van de Weerd.png

Henko van de Weerd

Scriba Wijkgemeente 2

Jeannette Kroon.png

Jeannette Kroon

Coördinator kosterswerk