Hulp aan Oekraïne

De mensen uit Cherson, die we deze winter hielpen met het opnieuw renoveren en inrichten van hun woning t.g.v. de waterramp, stuurden ons een bericht van dank. Zie onze website van de kerk, bij Informatie - Oekraïne. Inmiddels is door de werkgroep een financiële bijdrage gedaan voor 100 gezinnen voor een pakket zaai- en pootgoed. Dit gaat naar de plekken in Oekraïne, waar een tekort aan voedsel is.
Binnenkort vertrekt een vrachtwagen richting Oekraïne. De schuren van de fam. Davelaar en Van Kruistum staan vol met vooral meubilair, bedden, matrassen, en witgoed. Op 18 en 19 mei zal alles worden geladen en zal daarna gaan richting Oekraïne, waar het op verschillende plekken in Oekraïne gelost gaat worden. Een transport, wat steeds moeilijker gaat worden door de regelgeving bij de grens, maar ook door de toename van aanvallen vanuit Rusland. Wij bidden om bewaring voor hen.
Als werkgroep bedanken we u en jou voor alle hulp. We denken hierbij aan de families Davelaar en Van Kruistum, die hun schuren beschikbaar stellen. Ook danken we jullie allen voor de laatst gehouden collecte (maart jl.) voor Oekraïne, die het prachtige bedrag van € 2.298 opbracht. We merken aan de berichten uit Cherson, dat de nood, angst, spanning en oorlog toeneemt. Dankbaar zijn ze met de contacten met onze gemeente, wetend dat wij meewerken, meeleven en meebidden. Hartelijke groet,
werkgroep Oekraïne Kootwijkerbroek